Pages

November 21, 2016

Apple and Blueberry Galette // Obuolių ir Mėlynių Tarlaletės

EN

Holy crap - the words I must to begin with. Why? Because it has been a long time since I baked something really good! Normally I wouldn't prefer post on my blog a recipe which I cooked only first time in my life, but this time I totally killed it!!
Lately I was really craving for the blueberries and I was thinking what can I cook with them when one day recipe idea popped into my head - Apple and Blueberry Galette! Unfortunately then I didn't know yet that I am going to eat not just simple blueberries but golden ones...because when I came to the market I saw that very small box of blueberries cost 13 Lira (about 4 euro). As the box was really small and I am a curious person I counted exactly how many of them were inside and result was 50. A bit of easy math and you can see that one blueberry cost 0,26 kuruş. Ah...sometimes I miss my home country Lithuania where I can pick blueberries from the forest completely for free...
Well okay, but now let's have a talk about cooking. I never insist to cook any of my recipes written here on my blog, but this time I will, because it's damn good! I even got in a fight with my flatmate because we couldn't share the last galette and she begged me to bake this again some other day soon. Did I Got your attention already? Great! Then continue reading to find details of the recipe!

  LT

Velnias - tai žodis, kuriuo privalau pradėti šį įrašą. Kodėl? Nes jau ilgą laiką negaminau kažko tikrai labai skanaus! Paprastai, nesu linkusi paskelbti savo blog'e recepto, kurį gaminau pirmą kartą savo gyvenime, bet šį kartą jaučiausi pranokusi pati save!!
Pastaruoju metu labai užsinorėjau mėlynių ir mąsčiau, ką iš jų galėčiau pagaminti, kai vieną dieną idėja tiesiog šovė į galvą - Obuolių ir Mėlynių Tarlaletės! Deja tada dar nežinojau, jog valgysiu ne šiaip paprastas mėlynes, bet paauksuotas mėlynes...kai atėjau į prekybos centrą, pamačiau, jog labai maža dėžutė mėlynių kainuoja 13 Lirų (apie 4 eurai). Kadangi dėžutė buvo maža, o aš esu smalsus žmogus, suskaičiavau kiek būtent vienetų joje yra ir gavau rezultatą 50. Šiek tiek paprastos matematikos ir matome, kad viena mėlynė kainuoja  0,26 centus. Ah...kartais ilgiuosi Lietuvos kur už dyką galiu mėlynių prisirinkti tiesiog iš miško...
Na, bet dabar jau pakalbėkime apie maistą. Aš niekada nereikalauju, jog pasigamintumėte mano receptus rašomus šiame blog'e, bet šį kartą tai padarysiu, nes buvo tiesiog velniškai skanu! Susiginčijau net su kambarioke, nes negalėjome pasidalinti paskutinės tarlaletės ir ji manęs maldavo, jog iškepčiau juos ir vėl. Ar jau prikausčiau jūsų dėmesį? Šaunu! Tada skaitykite toliau ir rasite receptą!



EN

Ingredients // 4 pastries

Pastry

160gr. cold diced butter
200gr. plain flour
1 glass cold water

Filling:

2 big apples
Blueberries
2 tbsp lemon juice
Cinnamon
Sugar
1 beaten egg
4 tbsp butter
Honey
Powdered sugar

Directions

Take a bowl and combine flour with cold diced butter. Use your fingers to mix everything. Later  add enough cold water to pull dough together into a ball. After you done wrap it in clingfilm and leave in the fridge for an hour. 
Meanwhile, peel your apples and cut them into thin slices. Add blueberries and toss everything with lemon juice, sugar and cinnamon. Leave everything to macerate. 
Preheat oven to 200°C and start preparing your pastry. Roll it out about 1cm thick and cut into rough circles. When you done, add in each circle 2 tbsp flour and sugar mixture leaving a border of 2cm around the edge. Arrange apple slices around the centre of the disc and add couple blueberries as well. Later press the edges of the pastry crimping sides against each other and close everything up. Brush over the outside of your pastry with beaten egg and sprinkle sugar with cinnamon. On the top of every galette add 1 tbsp of butter and bake everything for 40 minutes until crust is golden. When it's baked, toss galettes with honey and powdered sugar. Bon appetite! Take a picture, upload to instagram and use my hashtag #innciicooks, because I want to see how you cook! 


____________________________________________________________________________________________________

 LT

Ingredientai // 4 tarlaletės

Tešla

160gr. šalto, kubeliais supjaustyto sviesto
200gr. miltų
1 stiklinė šalto vandens

Įdaras:

2 dideli obuoliai
Mėlynės
2 a.š citrinos sulčių
Cinamonas
Cukrus
1 plaktas kiaušinis
4 a.š dydžio sviesto kubeliai
Medus
Cukraus pudra

Gaminimo eiga

Į dubenį suberkite miltus ir sumaišykite su šaltu kubeliais supjaustytu sviestu. Naudodami tiesiog pirštus viską suminkykite. Vėliau įpilkite pakankamai šalto vandens, jog tešlą galėtumėte išminkyti taip, kad gautųsi vientisas tešlos kamuolys. Vėliau tešlą įdėkite į maišelį ir palikite šaldytuve atvėsti valandą laiko.
Tuo tarpu, nulupkite ir plonais griežinėliais supjaustykite obuolius. Suberkite mėlynes, cukrų, citrinos sultis, cinamoną ir viską sumaišykite bei palikite šiek tiek pastovėti, kad viskas įsigertų į obuolius.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir pradėkite ruošti tešlą. Iškočiokite tešlą 1cm storio ir supjaustykite į apskritimus. Jų turėtų gautis bent keturi nemaži apskritimai. Kai viską paruošite, į kiekvieno apskritimo centrą įdėkite 2 a.š cukraus ir miltų mišinio. Išdėliokite viduryje ratu obuolio skilteles bei įdėkite šiek tiek mėlynių. Vėliau tešlos kraštus paspauskite taip, jog susukimų pusės eitų viena prieš kitą ir taip uždarykite pyragus. 
Kraštus iš išorės aptepkite kiaušiniu bei užbarstykite cukraus ir cinamono. Ant kiekvienos tarlaletės viršaus uždėkite po gabalėlį sviesto ir kepkite viską 40 minučių kol kraštai gražiai paruduos. Kai viskas iškeps, užpilkite šiek tiek medaus, pabarstykite cukraus pudra ir skanaus! Nufotografuokite, įkelkite nuotrauką į Instagram bei panaudokite mano hashtag #innciicooks, nes aš noriu pamatyti kaip jūs gaminate






Follow me on Instagram // Facebook // or visit my online shop

No comments:

Post a Comment

Blog design by KotrynaBassDesign